luni, 12 mai 2008

Basmul in plachete

A fost odata ca-n povesti, o ora linistita. In aceasta ora a trebuit sa scriu despre basm. M-am trezit brusc aruncata intr-o lume plina de pintese, de zane, o lume de mult uitata... si totusi, parca ieri ma urcam in bratele bunicului, ca sa il rog "sa plecam" spre acel taram fermecat... Il "dresasem" pe bunel sa fie mereu in poveste un print bun si curajos sau cateodata un om rau si viclean ce dorea sa cucereasca printeasa frumoasa. Intotdeauna personajele bune traiau fericite pana la adanci batraneti... dar am crescut si am aflat ca asta se intampla doar in basme. De ce?! De ce nu pot sa aduc basmul in viata reala? De ce viata nu ne ofera pe o tava toata magia de care avem nevoie? De ce nu poate fi viata culisele basmului si nu invers? Nu cred ca poate cineva spune de ce... Si tot ce ne mai ramane e sa incepem iar o poveste cu "A fost odata..." ...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Poate ca nu mereu o sa reusim dar daca ne straduim ne putem schimba viata intr-un basm in care noi sa fim personajele bune.:) imi place!

Anonim spunea...

Cu putine incredere in sine si mult, dar mult curaj si indemanare, totul ar fi posibil, dar niciodata nu s-au putu gasi toate aceste trasaturi intr-un singur om!!
Daca viata noastra ar fi un basm, nu am fi cu totii numai pesronajele bune, altfel nu ar mai fi un basm, dar mult o sa imi fie mila de personajele rele:))

afrodita spunea...

A fost odata va domni mereu peste intreg universul. Se va vorbi despre noi atunci cand nu vom mai fi cu a fost odata. Insa ca acest lucru sa fie realizat, trebuie sa trecem prin viata, sa ne facem remarcati printr'un fel special, unic. Eu una, in opinia mea personala, consider ca viata este un basm. Basmul nu insemana numai frumusete, perfectiune, printi si printese. Sa tinem cont de acele personaje negative fara de care basmul nu ar mai fi. Putem spune ca acele intamplari care ne marcheaza porofund si ne lovesc sufletul, sunt cele care ne maturizeaza, care ne spun ca trecem prin viata. Iar lucrurile care ne fac cu adevarat fericiti, sunt lucrurile pure, care nasc din noi.